fbpx

Beurs nieuws

De Fotobeurs - 9 & 10 november ReeHorst te Ede

 

Op de Fotobeurs staan diverse standhouders met nieuwe artikelen. Zie hieronder wat voorbeelden van nieuwe releases of wat je kan verwachten.

**Actie** ieder bezoeker kan een gratis foto afdrukken op A4 formaat. Neem je usb-stick mee en kom naar de stand van Benel!

 

 

Boek hier je tickets

Sponsoren

Mede dankzij onze sponsoren kunnen wij deze fotobeurs mogelijk maken

Beurs nieuws

Marco de Paauw Nikon ambassadeur zal op zondag een lezing geven om 11:30 in de Schouwburg. Daarnaast zal hij op de Nikon stand alle gangbare bodies maar ook de nieuwste Z 6 en Z 7 -series systeem camera’s meebrengen waar de Nikon School trainers u alles over kunnen vertellen.

De objectieven zullen natuurlijk ook niet ontbreken waaronder ook niet de nieuwste Nikkor 500mm PF van slechts 1,5 kg. Voor de kleinere cameratas is de nieuwe COOLPIX P1000 aanwezig met een indrukwekkende 125x zoom (24-3000mm eq.). Op de nieuwe schietbaan kunt u een selectie lange lenzen uittesten om zo de producten optimaal te beleven. 

Op zaterdag: 11:00 en 14:00 & Zondag om 14:00 uur zijn er bij de Nikon stand speciale demo’s. Wees hierbij. Tot dan!

Canon komt op De Fotobeurs met een BlackBox om het nieuwste EOS R systeem van Canon te testen. 
Het EOS R System is gebaseerd op drie decennia voortdurende EOS-innovatie en een innovatieve lensvatting voor betere creatieve mogelijkheden en meer dynamische manieren om elk moment vast te leggen. Maak kennis met de nieuwe standaard voor fotografie en het maken van films.

FUJIFILM zal op de Fotobeurs aanwezig zijn met al het nieuws wat er dit jaar geïntroduceerd is. 2018 is een jaar geweest waarin FUJIFILM een veelzijdigheid aan producten heeft gelanceerd voor de professionele fotograaf, de serieuze amateur fotograaf maar ook voor de beginnende fotograaf. Daarmee is de FUJIFILM X-Serie een line-up geworden voor ieder wat wils.

Op de Fotobeurs zullen onder andere de nieuwe X-T3 en de GFX 50R aanwezig zijn, maar ook de recent uitgekomen FUJINON XF200mm F2 R LM OIS WR, en de nog te verwachten D FUJINON XF8-16mm F2.8 R LM WR. Verder zullen de experts van FUJIFILM aanwezig zijn met alle camera’s en objectieven uit de X-Serie en de GFX serie die beschikbaar zijn voor Touch & Try.

X-Photographer Hans Avontuur zal op de zaterdag en zondag aanwezig zijn en lezingen geven over Reisfotografie. Hoe maak je door middel van storytelling nou de beste beeld reportage van een unieke of bijzondere reis. Hans legt door middel van 5 tips & tricks uit hoe iedereen zijn of haar reisfotografie naar een hoger niveau kan tillen. Tevens staat Hans op de stand om al je vragen te beantwoorden.

Zaterdag:
12:05–12:35 uur FUJIFILM | Hans Avontuur – Storytelling
16:05-16:35 uur  FUJIFILM | Hans Avontuur – Tips & Tricks

Zondag:
12:05–13:00 uur FUJIFILM | Hans Avontuur – Storytelling | Tips & Tricks

Olympus timmert al jaren met groot succes aan de weg! Het vertrouwde merk kenmerkt zich
door doordachte innovaties en technologische vernuftigheden in haar hoogwaardige camera’s.
Vooral de laatste jaren gooit Olympus hoge ogen met de succesvolle PEN- en OM-D modellen,
die zowel door enthousiaste hobbyisten als professionele fotografen massaal omarmd worden.
Olympus weet met kleine, compacte camera’s met verwisselbare objectieven zelfs een
beeldkwaliteit te overtreffen van die van spiegelreflexcamera’s.

Talloze testen en reviews wijzen uit dat Olympus de laatste jaren uitgegroeid is tot een van de
beste merken op de markt. Het merk investeert fors in nieuwe technieken en heeft de
traditionele spiegelreflex camera jaren geleden al achter zich gelaten. Compacter, lichter en
beter: dat zijn de woorden die de producten van Olympus kenmerken. DPreview.com
bekroonde bijna de gehele OM-D line-up met een Gold Award. Ook onafhankelijke testen
prijzen deze camera’s om hun kwaliteit en innovatie technologieën. Daarnaast is ook design één
van de paradepaardjes van het merk, zo getuigt de nieuwe PEN , die uiteraard tijdens Nature
Talks te bewonderen en uit te proberen is.

Olympus maakt camera’s met zeer unieke features. Voorbeelden hiervan: een 5-assige
beeldstabilisatie in de body, Live Composite modus voor het fotograferen van sterrenbanen en
50 MP High Res Shot voor nóg meer details. Daarnaast geeft een handige app als Olympus
Image Share de mogelijkheid camera’s volledig te bedienen vanaf een smartphone of tablet,
waarmee de creatieve mogelijkheden van de gebruiker ongekend zijn. En zo is er meer. Veel
meer. Maar wat voortdurend in het oog springt zijn oogstrelende camera’s die een ongekende
beeldkwaliteit leveren.

Op De Fotobeurs kunt u kennis maken met een sterk assortiment PEN- en OM-D camera’s,
alsmede het uitgebreide lenzen-portfolio. Visionair Alexander Koenders en medewerkers van
Olympus zullen uw vragen beantwoorden en kennis laten maken met hun uitgekiende
producten. Ervaar zelf waarom Olympus door steeds meer professionals omarmd wordt.
Bezoek de gratis Olympus lezingen en productdemo’s:
–Macro fotografie: Focus Bracketing & Stacking (zaterdag en zondag 13:05 – 13:35 uur)  
-Micro Four Thirds systeem: het perfecte systeem voor natuurfotografen (zaterdag en zondag
om 15:35- 16:05 uur) 
-Star Trail Fotografie (zaterdag en zondag om 11:30 – 12:00 uur)

Sirui, Capturing Your Imagination! 

Statieven zijn al eeuwen oud maar nog altijd onmisbaar binnen de fotografie. En waarom? Die vraag is simpel te beantwoorden. Het gebruik van een statief voorkomt onder andere bewegingsonscherpte. Maar voor welk statief kies je? Wie kiest voor een statief van Sirui, kiest voor honderd procent betrouwbaarheid, kwaliteit, stabiliteit en gebruiksgemak!

Voor iedere fotograaf het juiste statief

Wat voor type fotograaf jij ook bent, Sirui heeft voor iedere fotograaf het juiste statief in het assortiment. Van een ultra-lichte en compacte UltraLight, uiterst fijn uitgevoerd met slimme details, tot de robuuste broadcast videostatieven met hun vloeiend bewegende videokoppen. De statieven van Sirui zijn het toonbeeld van goed ontwerp en perfecte productie.

Zeven statieffamilies

Sirui onderscheidt zeven statieffamilies, eigenlijk acht, want in de Reporterreeks zijn zowel statieven voor fotografie als voor filmen te vinden. Binnen de series zijn de statieven zoveel mogelijk afgestemd op het beoogde gebruik. Zo is een traveller vooral gemaakt voor reizen. Dat zie en merk je aan de slanke bouw en het lage gewicht. Een Reporter daarentegen is met name bedoeld voor zwaar en ruig werk. Niet voor niets is deze lijn voorzien van dikke buizen en robuuste scharnieren. De W-serie statieven van Sirui zijn echte outdoor tools: sterk en waterdicht. Deze statieven zijn uitgevoerd met een door Sirui zelf ontwikkelde WPS, water proof sealing system, dat het binnendringen van water in de statiefbenen en -scharnieren verhindert. Dit statief is dus niet alleen waterbestendig, maar echt water- en stofdicht. Deze bijzondere eigenschap maakt dat de W-serie statieven voor het echte survivalwerk geschikt zijn.

Zes jaar garantie

Sirui staat bovendien garant voor perfecte dienstverlening en biedt zes jaar garantie. Voor welk statief of welke statiefkop van Sirui je ook kiest.

Het werken met een statief levert veel voordelen op. Het zorgt voor meer stabiliteit en rust in je beelden en je kunt nét wat creatiever zijn met je sluitertijden. Toch brengen statieven ook nadelen met zich mee. Vaak zijn ze behoorlijk zwaar, waardoorhet een hele opgave is om ze mee te nemen. Zijn ze niet zwaar, dan zijn ze vaak niet stevig genoeg. De statieven van Leofoto bieden uitstekende oplossingen voor deze nadelen.

Statieven met ieder een eigen specialiteit

Het Leofoto assortiment bestaat uit verschillende series, met ieder een eigen specialiteit. Zo is de Ranger Serie lekker allround, compact en wordt deze standaard geleverd met een balhoofd. Ideaal als je op zoek bent naar een complete kit! De statieven uit de Hiker en de Armour Serie zijn voorzien van een instelbare middenkolom, zodat je ze snel in hoogte kunt verstellen. Perfect voor natuur- of sportfotografie! De Traveler statieven zijn, zoals de naam al zegt, heel geschikt voor op reis. Ze hebben namelijk 4 pootsecties, waardoor ze heel compact in te klappen zijn. Voor wie op zoek naar extreme degelijkheid en een flinke werkhoogte is er de Mountain serie. Deze statieven zijn extreem stevig en de grootste variant heeft een maximale hoogte van maar liefst 1.80 meter!