fbpx

Beurs nieuws

De Fotobeurs - 10 & 11 november ReeHorst te Ede

 

Op de Fotobeurs staan diverse standhouders met nieuwe artikelen. Zie hieronder wat voorbeelden van nieuwe releases of wat je kan verwachten.

**Actie** ieder bezoeker kan een gratis foto afdrukken op A4 formaat. Neem je usb-stick mee en kom naar de stand van Benel!

 

 

Boek hier je tickets

Sponsoren

Mede dankzij onze sponsoren kunnen wij deze fotobeurs mogelijk maken

Beurs nieuws

Marco de Paauw Nikon ambassadeur zal op zondag een lezing geven om 11:30 in de Schouwburg. Daarnaast zal hij op de Nikon stand alle gangbare bodies maar ook de nieuwste Z 6 en Z 7 -series systeem camera’s meebrengen waar de Nikon School trainers u alles over kunnen vertellen.

De objectieven zullen natuurlijk ook niet ontbreken waaronder ook niet de nieuwste Nikkor 500mm PF van slechts 1,5 kg. Voor de kleinere cameratas is de nieuwe COOLPIX P1000 aanwezig met een indrukwekkende 125x zoom (24-3000mm eq.). Op de nieuwe schietbaan kunt u een selectie lange lenzen uittesten om zo de producten optimaal te beleven. 

Op zaterdag: 11:00 en 14:00 & Zondag om 14:00 uur zijn er bij de Nikon stand speciale demo’s. Wees hierbij. Tot dan!

Canon komt op De Fotobeurs met een BlackBox om het nieuwste EOS R systeem van Canon te testen. 
Het EOS R System is gebaseerd op drie decennia voortdurende EOS-innovatie en een innovatieve lensvatting voor betere creatieve mogelijkheden en meer dynamische manieren om elk moment vast te leggen. Maak kennis met de nieuwe standaard voor fotografie en het maken van films.

FUJIFILM zal op de Fotobeurs aanwezig zijn met al het nieuws wat er dit jaar geïntroduceerd is. 2018 is een jaar geweest waarin FUJIFILM een veelzijdigheid aan producten heeft gelanceerd voor de professionele fotograaf, de serieuze amateur fotograaf maar ook voor de beginnende fotograaf. Daarmee is de FUJIFILM X-Serie een line-up geworden voor ieder wat wils.

Op de Fotobeurs zullen onder andere de nieuwe X-T3 en de GFX 50R aanwezig zijn, maar ook de recent uitgekomen FUJINON XF200mm F2 R LM OIS WR, en de nog te verwachten D FUJINON XF8-16mm F2.8 R LM WR. Verder zullen de experts van FUJIFILM aanwezig zijn met alle camera’s en objectieven uit de X-Serie en de GFX serie die beschikbaar zijn voor Touch & Try.

X-Photographer Hans Avontuur zal op de zaterdag en zondag aanwezig zijn en lezingen geven over Reisfotografie. Hoe maak je door middel van storytelling nou de beste beeld reportage van een unieke of bijzondere reis. Hans legt door middel van 5 tips & tricks uit hoe iedereen zijn of haar reisfotografie naar een hoger niveau kan tillen. Tevens staat Hans op de stand om al je vragen te beantwoorden.

Zaterdag:
12:05–12:35 uur FUJIFILM | Hans Avontuur – Storytelling
16:05-16:35 uur  FUJIFILM | Hans Avontuur – Tips & Tricks

Zondag:
12:05–13:00 uur FUJIFILM | Hans Avontuur – Storytelling | Tips & Tricks

Olympus timmert al jaren met groot succes aan de weg! Het vertrouwde merk kenmerkt zich
door doordachte innovaties en technologische vernuftigheden in haar hoogwaardige camera’s.
Vooral de laatste jaren gooit Olympus hoge ogen met de succesvolle PEN- en OM-D modellen,
die zowel door enthousiaste hobbyisten als professionele fotografen massaal omarmd worden.
Olympus weet met kleine, compacte camera’s met verwisselbare objectieven zelfs een
beeldkwaliteit te overtreffen van die van spiegelreflexcamera’s.

Talloze testen en reviews wijzen uit dat Olympus de laatste jaren uitgegroeid is tot een van de
beste merken op de markt. Het merk investeert fors in nieuwe technieken en heeft de
traditionele spiegelreflex camera jaren geleden al achter zich gelaten. Compacter, lichter en
beter: dat zijn de woorden die de producten van Olympus kenmerken. DPreview.com
bekroonde bijna de gehele OM-D line-up met een Gold Award. Ook onafhankelijke testen
prijzen deze camera’s om hun kwaliteit en innovatie technologieën. Daarnaast is ook design één
van de paradepaardjes van het merk, zo getuigt de nieuwe PEN , die uiteraard tijdens Nature
Talks te bewonderen en uit te proberen is.

Olympus maakt camera’s met zeer unieke features. Voorbeelden hiervan: een 5-assige
beeldstabilisatie in de body, Live Composite modus voor het fotograferen van sterrenbanen en
50 MP High Res Shot voor nóg meer details. Daarnaast geeft een handige app als Olympus
Image Share de mogelijkheid camera’s volledig te bedienen vanaf een smartphone of tablet,
waarmee de creatieve mogelijkheden van de gebruiker ongekend zijn. En zo is er meer. Veel
meer. Maar wat voortdurend in het oog springt zijn oogstrelende camera’s die een ongekende
beeldkwaliteit leveren.

Op De Fotobeurs kunt u kennis maken met een sterk assortiment PEN- en OM-D camera’s,
alsmede het uitgebreide lenzen-portfolio. Visionair Alexander Koenders en medewerkers van
Olympus zullen uw vragen beantwoorden en kennis laten maken met hun uitgekiende
producten. Ervaar zelf waarom Olympus door steeds meer professionals omarmd wordt.
Bezoek de gratis Olympus lezingen en productdemo’s:
–Macro fotografie: Focus Bracketing & Stacking (zaterdag en zondag 13:05 – 13:35 uur)  
-Micro Four Thirds systeem: het perfecte systeem voor natuurfotografen (zaterdag en zondag
om 15:35- 16:05 uur) 
-Star Trail Fotografie (zaterdag en zondag om 11:30 – 12:00 uur)

Het werken met een statief levert veel voordelen op. Het zorgt voor meer stabiliteit en rust in je beelden en je kunt nét wat creatiever zijn met je sluitertijden. Toch brengen statieven ook nadelen met zich mee. Vaak zijn ze behoorlijk zwaar, waardoorhet een hele opgave is om ze mee te nemen. Zijn ze niet zwaar, dan zijn ze vaak niet stevig genoeg. De statieven van Leofoto bieden uitstekende oplossingen voor deze nadelen.

Statieven met ieder een eigen specialiteit

Het Leofoto assortiment bestaat uit verschillende series, met ieder een eigen specialiteit. Zo is de Ranger Serie lekker allround, compact en wordt deze standaard geleverd met een balhoofd. Ideaal als je op zoek bent naar een complete kit! De statieven uit de Hiker en de Armour Serie zijn voorzien van een instelbare middenkolom, zodat je ze snel in hoogte kunt verstellen. Perfect voor natuur- of sportfotografie! De Traveler statieven zijn, zoals de naam al zegt, heel geschikt voor op reis. Ze hebben namelijk 4 pootsecties, waardoor ze heel compact in te klappen zijn. Voor wie op zoek naar extreme degelijkheid en een flinke werkhoogte is er de Mountain serie. Deze statieven zijn extreem stevig en de grootste variant heeft een maximale hoogte van maar liefst 1.80 meter!

Een prachtige leuke beursaanbieding van Benel! Naast de geweldige actie van een gratis A4 Fotoprint, kan je ook voor een aanbiedingsprijs van €2,50 een acryl lijstjes krijgen. Naast deze top acties heeft Benel ook flink wat artikelen mee met korting welke alleen dat weekend gelden.

www.benel.nl 

Horizonetale fotolijst

https://www.benel.nl/webshop/fotolijsten/zep-fotolijst-730186-acryl-15x20-cm.html

Verticale fotolijst

https://www.benel.nl/webshop/fotolijsten/zep-fotolijst-730168-acryl-verticali-15x20-cm.html

Probeerservice voor natuurfotografen

De unieke Transcontinenta Probeerservice biedt je de mogelijkheid om het objectief dat je op het oog hebt zelf uit te proberen. Zo gevarieerd als de natuur is, zo gevarieerd is ook het aanbod van objectieven voor natuurfotografen. Van fish-eye en ultragroothoek, van lichtsterke vaste brandpuntsafstanden, tot macro en telezooms. Daarnaast is er ook nog een groot assortiment aan creatieve objectieven, ieder met een geheel eigen beeldkarakteristiek.  Dit alles maakt het lastig om het juiste objectief te kiezen voor het type natuurfotografie dat jij wilt gaan doen. Gelukkig is er de unieke Transcontinenta Probeerservice!

De Probeerservice biedt je de mogelijkheid om het objectief dat je op het oog hebt zelf uit te proberen. Of je nu op het punt staat om je eerste objectief te kopen of op zoek bent naar een aanvulling op je huidige set objectieven, de juiste keuze blijft lastig. Via de Transcontinenta Probeerservice is het nu mogelijk om objectieven van Tamron, ZEISS, Samyang, XEEN en Lensbaby uit te proberen op je eigen camera, in de natuur en op een door jezelf gekozen tijdstip. Een unieke mogelijkheid om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. En heb je de aankoop gedaan? Dan kun je tot 100% van het volledige huurbedrag terug claimen bij de Probeerservice.

De Probeerservice, “Want zeg nou zelf………..wie probeert weet wat!”​

Nieuw: Peak Design Travel Line modulaire draagsysteem

 

Met een focus op veelzijdigheid, organisatie en gebruiksgemak voldoet de Peak Design ‘Travel Line’ aan een heel belangrijke designrichtlijn: geen twee natuur reizen zijn hetzelfde, dus de beste oplossing moet zich aan alle type reizen kunnen aanpassen. Niet alleen voor fotografen maar voor iedereen die van reizen houdt. De Peak Design ‘Travel Line’ bestaat uit een functie-rijk systeem van inserts en verpakkingtools die ook  los verkrijgbaar zijn. Ze bieden eindeloos veel mogelijkheden voor het aanpassen van de inrichting en bescherming van bijvoorbeeld kleding, schoenen, toiletartikelen, kabels, adapters én foto- en video apparatuur. Van een enkele camera of drone tot een volledige professionele kit. En niet onbelangrijk, deze Peak Design Travel inserts zijn ook heel goed te gebruiken of te combineren met enig andere draagoplossing buiten de ‘Travel Line’. Peak Design heeft haar doelstelling  op Kickstarter van $500.000,- voor de funding van de nieuwe ‘Travel Line’ meer dan overtroffen, want uiteindelijk staat de teller nu op meer dan $5.000.000,-!

De Peak Design Travel Backpack 45L is een veelzijdige, duurzame en mooie reisrugzak. Wat je ook meeneemt, waar je ook gaat, hoe lang je er ook bent, de Travel Backpack 45L houdt je spullen briljant georganiseerd, heerlijk toegankelijk en volkomen veilig. Voorzien van boven-, zij-, voor- en achter toegang via intuïtief geplaatste en weerbestendige ritsen. Voldoet aan de internationale luchtvaart ‘carry-on’ formaat eisen, maar is uit te vouwen tot een 45L rugzak om al je spullen en mogelijke apparatuur mee te nemen. Binnen no-time weer in te klappen tot een 30L formaat, waardoor deze rugzak ongeëvenaard is voor 1-daagse reizen.

Nieuw: NiSi Benelux Introduction Set en NiSi Benelux Landscape Set

Transcontinenta BV, distributeur voor NiSi filters in de Benelux, introduceerde zeer recent nieuwe filter sets voor beginners, gevorderde en professionele fotografen aan. De NiSi Benelux Introduction en Landscape Set voor 100mm systemen, zijn met zorg samengesteld in nauwe samenwerking met de eigen NiSi Benelux ambassadeurs en vormen de perfecte sets voor iedereen die kennis wil maken met het fotograferen met vierkante filters.

 

De NiSi Benelux Introduction Set vormt een mooie beginnersset voor iedereen die schitterende zonsondergangen en wolkenluchten wil vastleggen. De set bevat het universeel inzetbare glazen NiSi Medium GND verloopfilter voor het perfect in balans brengen van een heldere lucht en een donkere voorgrond. Net als alle andere NiSi filters, is dit Medium GND filter gemaakt van optisch glas (Schott Glas) waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik met hoge resolutie camera’s en objectieven. De set wordt geleverd inclusief de V5 Alpha filterhouder en drie extra bevestigingsringen voor diverse filtermaten.

De NiSi Benelux Landscape Set is bedoeld voor iedereen die zijn landschapsfoto’s tot een hoger niveau wil tillen. Een mooie set voor het perfect in balans brengen van de belichting voor schitterende zonsondergangen en wolkenluchten met het NiSi Medium GND verloopfilter. Het NiSi ND1000 filter maakt het daarnaast mogelijk om zelfs overdag met zeer lange sluitertijden te werken voor het vervagen van water en wolken. En met het meegeleverde NiSi Pro CPL polarisatiefilter is het daarnaast nog mogelijk om reflecties te verminderen en het contrast en de kleurverzadiging te verhogen.  De set wordt geleverd inclusief de V5 PRO filterhouder en drie extra bevestigingsringen voor diverse filtermaten.

MindShift draagoplossingen gemaakt door en voor natuurfotografen

 

MindShift Gear bestaat uit een groep van toegewijde professionele fotografen en productontwerpers die het behoud en de bescherming van onze  natuurlijke hulpbronnen en de planeet ondersteunen. Opgericht door de makers van Think Tank Photo en conservatie fotograaf Daniel Beltra, is MindShift toegewijd om producten en draagoplossingen te produceren voor iedereen die net als zij hartstochtelijk zijn over het ervaren van de natuur om ons heen.

 

MindShift’s slogan: ‘Engage with nature”, daagt mensen uit om niet alleen betrokken te worden bij outdoor activiteiten, maar om het gesprek aan te gaan over de natuur en onze relatie met de omgeving. MindShift is gespecialiseerd in outdoor draagoplossingen voor foto-en video apparatuur zoals: camerarugzakken, slingbags, filter buidels, snuittassen en andere relevante accessoires. De producten van MindShift zijn allen ontworpen voor, en optimaal afgestemd op, de outdoor liefhebber. Ze bieden een zeer hoog draagcomfort, gecombineerd met talloze praktische features en grote duurzaamheid van de gebruikte materialen. Door een ruim assortiment, in diverse formaten, is er voor iedereen een perfecte oplossing beschikbaar.

Transcontinenta BV, distributeur voor MindShift in de Benelux, maakt het mogelijk om tijdens Nature Talks zelf kennis te maken en te ervaren hoe doordacht, duurzaam en prettig dragend de MindShift rugzakken en tassen zijn voor gebruik in de natuur.  Neem dus je eigen apparatuur mee en kijk welke MindShift oplossing voor jou het meest geschikt is.