fbpx

Demonstraties & lezingen

10 & 11 november, 2018 | ReeHorst Congres Centre, Ede
Niet alleen een geweldige fotobeurs met spetterende aanbiedingen, maar ook genoeg leerzame en inspirerende lezingen en demonstraties.

De Fotobeurs is zaterdag en zondag geopend van 09:30 tot 17:00 uur

Bestel nu je tickets

Demonstraties en lezingen
Zaterdag 10 november

10:00 – 10:40 am
zaal Kernhem 2 & 3
Andy Rouse – Aviation Photography 3.0 If they go fast, i’m in!

Luchtvaart is voor Andy Rouse de terugkeer naar een passie die hij als kind al had. Hij ging naar luchtvaartshows, zag Lightnings, Vulcans, F111’s en Phantoms boven zijn hoofd scheren en vond het heerlijk. Veel van zijn skills als professioneel natuurfotograaf past hij toe bij de fotografie van vliegtuigen. Hij maakt nooit gewoon kiekjes en is altijd op zoek naar iets bijzonders in een foto. Of dat nou het licht, de compositie, de spanning of iets anders is, Andy weet er altijd wat bijzonders van te maken. Hoe hij dat doet vertelt hij in deze unieke masterclass. Oordoppen in, ruik de kerosine en laat je inspireren door de alleskunner Andy Rouse!

 

Andy Rouse
Wildlife and Aviation Photographer
10:55 – 11:25
zaal Kernhem 2 & 3
Jan Vermeer: Mirrorless de natuur in!

Een jaar of vier geleden kwamen de eerste full-frame spiegelloze camera’s op de markt. Jan Vermeer dook daar direct bovenop, net zoals hij eerder als een van de eerste fotografen overstapte op digitale camera’s. Toen voorspelde hij dat het binnen korte tijd mogelijk zou zijn om te kunnen filmen met een dslr camera….

Al snel na zijn overstap naar een spiegelloge camera voorspelde hij dat de dslr camera binnen een paar jaar zou verdwijnen. Dit angstbeeld voor veel fotografen is minder schokkend dan je
denkt. Tijdens de presentatie komt deze voorspelling uiteraard aan bod. Maar vooral kijken we naar de foto’s gemaakt met de full-frame camera’s van Sony. Edelherten, wilde zwijnen, kleurrijke landschappen in Spanje, gorilla’s in Congo en hoe ziet een foto van een olifant eruit op 20000 ISO! Omdat deze presentatie in een kleine zaal wordt gepresenteerd is er volop ruimte voor interactie met Jan Vermeer!

www.sony.nl/electronics/cameras

 

Jan Vermeer
Fotograaf
Jan Vermeer
10:55 -11:30
Theater Cerise
Adrian Steirn – 21 Icons

De Australische fotograaf en filmmaker heeft een bijzondere trackrecord. Naast het in vastleggen van Wildlife Crime in schokkende fotoreportages heeft hij ook bijzonder reportages van bekende mensen waaronder Nelson Mandela in het project 21 Icons… Tijdens zijn presentatie op De Fotobeurs neemt hij uitgebreid de tijd om het over dit soort bijzondere fotoshoots te hebben!

21 Icons is a visual celebration of the lives of men and women who have shaped the world around them for the better. Inspired by the life of Nelson Mandela, it tells the stories of people who have continued his legacy – whose lives have made the world a better place. The project seeks to celebrate those who have achieved success and widespread recognition, as well as individuals whose work has been conducted without prior acclaim.

A unique concept, the project combines fine-art portraits, short films, behind the scenes photography, written narrative and a feature length documentary. The hope was to capture in an immersive manner the lives of the people it features. This meant striving for intimacy during the portrait shoots and interviews, to ensure that the charm, humility and sincerity of South Africa’s most remarkable people came through

www.adriansteirn.com

www.21icons.com

Adrian Steirn
Fotograaf en filmmaker
11:30 – 12:00
zaal Kernhem 2 & 3
Star Trail Fotografie

Overweldigende sterrenhemels tijdens kraakheldere nachten brengen tal van fotografie-mogelijkheden met zich mee. Wie wil er niet een keer de Melkweg overweldigend op de foto krijgen? In deze demo laten we je zien wat je nodig hebt om dat soort beelden te maken en hoe je je camera het beste kan instellen. Ook laten we je zien hoe je sterrenbanen fotografeert d.m.v. het nemen van meerdere foto’s en hoe je die in Photoshop stackt. Zelfs gaan we een stap verder en laten we je zien hoe je sterrenbanen vastlegt, zelfs op niet donkere plaatsen zoals de stad.

www.shop.olympus.eu/nl_NL/cameras

 

Tom Reuvers
Fotograaf
12:05 – 12:35
zaal Kernhem 2 & 3
Hans Avontuur: Vertel een je verhaal met foto‘s

Columnist bij het AD en winnaar van 9 prijzen voor  best travelstory in Belgie, Canada, Spanje en de Cariben.

Hans schrijft en maakt beeld voor premium magazines zoals: Reiz & Magazine, National Geographic Traveler, Wintersport Magazine, Motor Magazine, Méditerranée en Leven in Frankrijk.

Hans laat in zijn lezing zien hoe je een verhaal kan vertellen met foto’s. Dit begint met een goede voorbereiding en materiaal keuze: wat neem je mee, waar moet je aan denken, hoe regel je alles?

Het tweede deel van zijn verhaal gaat over compositie en keuzes (hoe maak je een foto interessant, wat ga je gebruiken en wat niet, welk beeld heb je nodig?)

Hans Avontuur zal naast deze lezing ook te vinden zijn bij de FujiFilm stand voor meer informatie. Op de stand kan je hem gerichte vragen stellen over de FujiFilm toestellen, zal hij meer vertellen over zijn werk als reisfotograaf en columnist. De FujiFilm compacte high end camera’s leveren topkwaliteit beeld en zijn perfect voor zijn werk en makkelijk mee te nemen.

www.hansavontuur.nl/

 

Hans Avontuur
Reis/Reportage fotograaf en columnist
12:35 – 13:05 am
zaal Kernhem 2 & 3
Andy Rouse – Testing the Canon EOS R  system in Brazil

Andy Rouse is de beste verkopende stockfotografie fotograaf van Nature Picture Libary in Engeland en als je zijn naam Googled zie je dat hij als geen ander geweldig commercieel beeld kan maken. Op één van zijn laatste trips naar Brazilië, 3 weken terug, had hij de Canon EOS R systeem mee en hij is verkocht.  Andy neemt je mee naar zijn reis in Brazilië en zal je ook alles vertellen over het nieuwe Canon EOS R systeem.

 

Andy Rouse

Wildlife and Aviation Photographer & European Canon Ambassador

13:05 – 13:35
zaal Kernhem 2 & 3
Macro fotografie: Focus Bracketing & Stacking

Macro-fotografie is een vak apart. Laat staan het perfect in beeld brengen van het allerkleinste. In de wereld van de macro-fotografie komen veelal de termen Focus Bracketing en Stacking langs. In die vorm maken we macro foto’s met een grotere scherptediepte door meerdere opnames van hetzelfde onderwerp samen te voegen. Maar hoe werkt dat nou exact? En wat heb je nodig? Tijdens deze demo laten we live zien hoe makkelijk het is om focus bracketing toe te passen en hoe je de foto’s kunt stacken in Helicon of Photoshop. Ook komen er nog andere, verassende mogelijkheden aan bod.

www.shop.olympus.eu/nl_NL/cameras

 

Tom Reuvers
Fotograaf
13:40 – 14:10
zaal Kernhem 2 & 3
Mooiste en onverwachte momenten in de natuur

Gustav Kiburg is een gepassioneerd natuurfotograaf, geboren in 1968 in Rotterdam. Naast zijn passie voor natuurfotografie reist Gustav door heel Europa om de beste plekken te vinden voor zijn fotografie. “Het realiseren van de perfecte foto kost hem vele uren voorbereiding en verkenning.

Zijn persoonlijke motto is ‘Klereweer is kleurenweer’.”

Gustav is trots op het feit dat meerdere foto’s van hem in verschillende magazines zijn gepubliceerd, waaronder Ringflash, Digital Camera, Photoworld en Natuurfoto magazine. Naast verschillende publicaties heeft hij ook twee keer de beste foto op Dyxum, een internationaal Sony forum, gewonnen.

Gustav geeft regelmatig lezingen over zijn natuurfotografie, hij staat regelmatig op beurzen en geeft hij demonstraties over Sony camera’s en lenzen in camera winkels.

Sinds 2009 is Gustav officieel Sony ambassadeur, tevens is hij member of Alpha universe. Naast zijn werk voor Sony Nederland en Sony Engeland geeft hij ook ondersteuning aan Sony Japan, zo wordt een aantal van zijn foto’s gebruikt voor vele door Sony Corporation geprinte materialen.

www.gustavkiburg.com

 

Gustav Kiburg
Fotograaf en Sony ambassadeur
14:20 – 14:50
zaal Kernhem 2 & 3
Menutraining Sony A7/A9

Haal meer uit je Sony camera. Tijdens deze training krijg je de ins en outs van het Sony A7/A9 menu. Volg deze leerzame training en kom naar de Fotobeurs.

www.sony.nl/electronics/cameras

 

Antonette de Groot
Fotograaf
15:00 – 15:30
zaal Kernhem 2 & 3
Landschapfotografie met filters – Transcontinenta

Harmen Piekema is geboren in 1982 in een klein dorp genaamd Koudum in Nederland. Gelegen tussen velden, meren en een paar bossen. Als kind leerde zijn vader hem hoe hij een analoge camera moest gebruiken en vanaf dat moment was hij verslaafd. Met deze oude camera was hij vaak buiten en dwaalde rond. Het leuke was dat deze oude camera volledig handmatig was, dus moest hij alle ins en outs van belichtingstijden en diafragma-instellingen leren. In die tijd las hij veel boeken hierover en zo werd een solide kennis opbouwend, die hem nog steeds goed van pas komt in dit digitale tijdperk. Toen hij naar Groningen verhuisde om Neuropsychologie te gaan studeren, kocht hij zijn eerste digitale DSLR, die veel veranderde omdat hij nu vrijer kon fotograferen zonder de kosten van het ontwikkelen van film. Na veel studio- en modelfotografie te hebben gedaan, besloot hij zich te focussen op landschapsfotografie. Buiten is waar zijn hart ligt en waar hij zich het beste voelt.

“In de natuur zijn geeft me energie en inspiratie. Wanneer een landschap mooi is en je je goed voelt, volgt het beeld (bijna) automatisch. Als je dat stuk magie vastlegt, krijg je verbluffende beelden. Het vervult me met plezier om door het platteland te dwalen, naar de vogels te luisteren en te genieten van de rust. Ik hou van wandelen door bergen en ik hou van avontuur. Ik heb een diepe en diepgaande liefde voor de oceaan en ik ben dol op reizen”. 

Harmen is altijd aan het leren en hij neemt je als NiSi filters Benelux ambassadeur mee op zijn visuele reis! Hij probeert om zoveel mogelijk passie in zijn werk te stoppen en hij zal je laten zien waarom het de moeite waard is om onze prachtige planeet te beschermen met alles wat in onze macht ligt!

 

Harmen Piekema
Fotograaf
15:35 – 16:05
zaal Kernhem 2 & 3
Olympus Micro Four Thirds systeem: het perfecte systeem voor natuurfotografen

In deze lezing gaan we op zoek naar manieren om het fotograferen in de natuur te vereenvoudigen. Of het nu om minder bepakking gaat, zonder een statief te hoeven werken, stiller te kunnen fotograferen of beter je onderwerp te kunnen benaderen, je zult het ontdekken in de wereld van het Micro Four Thirds systeem.

In deze lezing worden de voordelen van Micro Four Thirds systeem voor lenzen en gesealde camera’s vertelt en krijg je alles te horen over beeldstabilisatie, snelheid, AF-mogelijkheden en andere innovatieve ontwikkelingen die met name door de natuurfotograaf zullen worden omarmd. Wees welkom in de wereld van Micro Four Thirds.

www.shop.olympus.eu/nl_NL/cameras

 

Tom Reuvers
Fotograaf
16:10 – 16:45
zaal Kernhem 2 & 3
Hans Avontuur: Vertel een je verhaal met foto‘s

Columnist bij het AD en winnaar van 9 prijzen voor  best travelstory in Belgie, Canada, Spanje en de Cariben.

Hans schrijft en maakt beeld voor premium magazines zoals: Reiz & Magazine, National Geographic Traveler, Wintersport Magazine, Motor Magazine, Méditerranée en Leven in Frankrijk.

Hans laat in zijn lezing zien hoe je een verhaal kan vertellen met foto’s. Dit begint met een goede voorbereiding en materiaal keuze: wat neem je mee, waar moet je aan denken, hoe regel je alles?

Het tweede deel van zijn verhaal gaat over compositie en keuzes (hoe maak je een foto interessant, wat ga je gebruiken en wat niet, welk beeld heb je nodig?)

Hans Avontuur zal naast deze lezing ook te vinden zijn bij de FujiFilm stand voor meer informatie. Op de stand kan je hem gerichte vragen stellen over de FujiFilm toestellen, zal hij meer vertellen over zijn werk als reisfotograaf en columnist. De FujiFilm compacte high end camera’s leveren topkwaliteit beeld en zijn perfect voor zijn werk en makkelijk mee te nemen.

www.hansavontuur.nl/

 

Hans Avontuur
Reis/Reportage fotograaf en columnist

Demonstraties en lezingen
Zondag 11 november

10:00 – 10:30
zaal Kernhem 2 & 3
Menutraining Sony A7/A9

Haal meer uit je Sony camera. Tijdens deze training krijg je de ins en outs van het Sony A7/A9 menu. Volg deze leerzame training en kom naar de Fotobeurs.

www.sony.nl/electronics/cameras

 

Antonette de Groot
Fotograaf
10:55- 11:25
zaal Kernhem 2 & 3
Wim Wilmers – Van Hijgend hert tot huwelijksboot

Wim heeft een prijzenkast vol, hij sleept samen met zijn partner Kirstin de ene na de andere prijs binnen met zijn huwelijksreportages en dat begrijpen wij maar al te goed, kijkend naar zijn prachtige beelden.

In deze lezing laat Wim zien hoe hij onderwerpen of technieken uit de natuurfotografie toepast in zijn bruidsreportages.

Deze lezing van een topfotograaf op het gebied van huwelijken is dé aanrader van deze Fotobeurs.

www.wimwilmers.nl

Wim Wilmers
Bruidsfotografie
11:30 – 12:00
zaal Kernhem 2 & 3
Star Trail Fotografie

Overweldigende sterrenhemels tijdens kraakheldere nachten brengen tal van fotografie-mogelijkheden. Wie wil niet een keer de Melkweg overweldigend op de foto krijgen? In deze demo laten we je zien wat je nodig hebt om dat soort beelden te maken en hoe je je camera het beste kan instellen. Ook laten we je zien hoe je sterrenbanen fotografeert d.m.v. het nemen van meerdere foto’s en hoe je die in Photoshop stackt. Zelfs gaan we een stap verder en laten we je zien hoe je sterrenbanen vastlegt, zelfs op niet donker plaatsen zoals de stad.

www.shop.olympus.eu/nl_NL/cameras

 

Tom Reuvers
Fotograaf
12:05 – 13:00
zaal Kernhem 2 & 3
Hans Avontuur: Vertel een je verhaal met foto‘s

Columnist bij het AD en winnaar van 9 prijzen voor  best travelstory in Belgie, Canada, Spanje en de Cariben.

Hans schrijft en maakt beeld voor premium magazines zoals: Reiz & Magazine, National Geographic Traveler, Wintersport Magazine, Motor Magazine, Méditerranée en Leven in Frankrijk.

Hans laat in zijn lezing zien hoe je een verhaal kan vertellen met foto’s. Dit begint met een goede voorbereiding en materiaal keuze: wat neem je mee, waar moet je aan denken, hoe regel je alles?

Het tweede deel van zijn verhaal gaat over compositie en keuzes (hoe maak je een foto interessant, wat ga je gebruiken en wat niet, welk beeld heb je nodig?)

Hans Avontuur zal naast deze lezing ook te vinden zijn bij de FujiFilm stand voor meer informatie. Op de stand kan je hem gerichte vragen stellen over de FujiFilm toestellen, zal hij meer vertellen over zijn werk als reisfotograaf en columnist. De FujiFilm compacte high end camera’s leveren topkwaliteit beeld en zijn perfect voor zijn werk en makkelijk mee te nemen.

www.hansavontuur.nl/

 

Hans Avontuur
Reis/Reportage fotograaf en columnist
13:05 – 13:35
zaal Kernhem 2 & 3
Macro fotografie: Focus Bracketing & Stacking

Macro-fotografie is een vak apart. Laat staan het perfect in beeld brengen van het allerkleinste. In de wereld van de macro-fotografie komen veelal de termen Focus Bracketing en Stacking langs. In die vorm maken we macro foto’s met een grotere scherptediepte door meerdere opnames van hetzelfde onderwerp samen te voegen. Maar hoe werkt dat nou exact? En wat heb je nodig? Tijdens deze demo laten we live zien hoe makkelijk het is om focus bracketing toe te passen en hoe je de foto’s kunt stacken in Helicon of Photoshop. Ook komen er nog andere, verassende mogelijkheden aan bod.
www.shop.olympus.eu/nl_NL/cameras

 

Tom Reuvers
Fotograaf
13:40 – 14:10
zaal Kernhem 2 & 3
Mooiste en onverwachte momenten in de natuur

Gustav Kiburg is een gepassioneerd natuurfotograaf, geboren in 1968 in Rotterdam. Naast zijn passie voor natuurfotografie reist Gustav door heel Europa om de beste plekken te vinden voor zijn fotografie. “Het realiseren van de perfecte foto kost hem vele uren voorbereiding en verkenning.

Zijn persoonlijke motto is ‘Klereweer is kleurenweer’.”

Gustav is trots op het feit dat meerdere foto’s van hem in verschillende magazines zijn gepubliceerd, waaronder Ringflash, Digital Camera, Photoworld en Natuurfoto magazine. Naast verschillende publicaties heeft hij ook twee keer de beste foto op Dyxum, een internationaal Sony forum, gewonnen.

Gustav geeft regelmatig lezingen over zijn natuurfotografie, hij staat regelmatig op beurzen en geeft hij demonstraties over Sony camera’s en lenzen in camera winkels.

Sinds 2009 is Gustav officieel Sony ambassadeur, tevens is hij member of Alpha universe. Naast zijn werk voor Sony Nederland en Sony Engeland geeft hij ook ondersteuning aan Sony Japan, zo wordt een aantal van zijn foto’s gebruikt voor vele door Sony Corporation geprinte materialen.

www.gustavkiburg.com

 

Gustav Kiburg
Fotograaf en Sony ambassadeur
14:20 – 14:50
zaal Kernhem 2 & 3
Menutraining Sony A7/A9

Haal meer uit je Sony camera. Tijdens deze training krijg je de ins en outs van het Sony A7/A9 menu. Volg deze leerzame training en kom naar de Fotobeurs.

www.sony.nl/electronics/cameras

 

Antonette de Groot
Fotograaf
15:00 – 15:30
zaal Kernhem 2 & 3
Landschapfotografie met filters – Transcontinenta

Martijn Kort is geboren in 1983 is een Nederlandse en internationaal bekroonde fotograaf die naast NiSi filters Benelux tevens ambassadeur van ZEISS Nederland is. Door zijn beroep als piloot komt hij over de hele wereld en probeert hij zo veel mogelijk vast te leggen met zijn camera. Het fotograferen en bewerken van beeld geeft hem daarnaast veel ontspanning. Martijn heeft altijd al een fascinatie gehad voor de schoonheid van licht en schaduw en sinds 2014 is hij zeer serieus en succesvol met fotografie bezig. In zijn final art fotografie stapt hij graag weg van de realiteit. Dit wordt voornamelijk gedaan door gebruik te maken van lange belichtingstijden en selectieve contrasten. Martijns foto’s worden gepubliceerd in verschillende tijdschriften en zijn te zien in een groot aantal online publicaties.

Als fotograaf weet hij de kwaliteit en duurzaamheid van perfect ‘glas’ enorm te waarderen. Zijn bewuste keuze voor het werken met merken als NiSi filters en ZEISS is dan ook niet zo verwonderlijk. In zijn architectuur en stadsfotografie is hij altijd op zoek naar lijnen. De creatieve opties die de zowel de NiSi filters als de ZEISS objectieven hem brengen, hebben een grote invloed op zijn fotografie.

“Weg van de realiteit door gebruik te maken van lange belichtingstechnieken en me te concentreren op bepaalde delen van het beeld door selectieve contrastaanpassingen te gebruiken. Dat wil ik graag in mijn fotografie toepassen. Daarbij echt proberen de ziel van de plaats of het object te vinden en……..perfect vast te leggen, dat is mijn ultieme doel” 

 

Martijn Kort
Fotograaf
15:35 – 16:05
zaal Kernhem 2 & 3
Olympus Micro Four Thirds systeem: het perfecte systeem voor natuurfotografen

In deze lezing gaan we op zoek naar manieren om het fotograferen in de natuur te vereenvoudigen. Of het nu om minder bepakking gaat, zonder een statief te hoeven werken, stiller te kunnen fotograferen of beter je onderwerp te kunnen benaderen, je zult het ontdekken in de wereld van het Micro Four Thirds systeem.

In deze lezing worden de voordelen van Micro Four Thirds systeem voor lenzen en gesealde camera’s vertelt en krijg je alles te horen over beeldstabilisatie, snelheid, AF-mogelijkheden en andere innovatieve ontwikkelingen die met name door de natuurfotograaf zullen worden omarmd. Wees welkom in de wereld van Micro Four Thirds.

www.shop.olympus.eu/nl_NL/cameras

 

Tom Reuvers
Fotograaf
16:10 – 16:45
zaal Kernhem 2 & 3
Spitsbergen, een fotografisch paradijs
Spitsbergen spreekt iedere fotograaf tot de verbeelding. Desolate landschappen, ijselijk fraaie details, sneeuw en ijs en niet te vergeten het bijzondere dierenleven. Vermeer bezocht   Spitsbergen ook in september en april wanneer het veel minder druk is. Want ook hier is het in het hoogseizoen een drukte van jewelste. In september is het vooral kleurrijk vanwege de herfstkleuren. Planten, hoe klein ook, geven het landschap een oranje-rode gloed. Aan het eind van de winter ligt er nog volop sneeuw. Het magische zachtroze licht is in deze tijd van het jaar adembenemend mooi.

Deze presentatie is in samenwerking met Nordic Vision (fotoreizen).

 

Jan Vermeer
Natuurfotograaf

Sponsoren

Mede dankzij onze sponsoren kunnen wij deze fotobeurs mogelijk maken